سیستم مدیریت محتوا چیست؟ همه چیز در مورد آن
اگر طراحی سایت را به صورت حرفه ای یاد بگیرید، ممکن است دفعات زیادی با این سوال رو به رو شوید که سیستم مدیریت محتوا چیست، ما در این مقاله به صورت کامل در مورد آن صحبت می کنیم.
سیتم مدیریت محتوا چیست؟
سیستم مدیریت محتوا، که معمولا به آن cms گفته می شود، مخفف عبارت (Content Management System) است. نرم افزاری تحت وب برای مدیریت مطالب، ویرایش مطالب، و انتشار آن در وب سایت که می تواند که آن مطالب می تواند: شامل عکس، متن، فیلم، و تمامی رسانه ها باشد. در اکثر مواقع شما با کمک از آن ها می توانید صفحات مختلفی را بدون دانش کدنویسی بسازید که یکی از دلایل محبوبیت سی ام اس ها همین نکته است.
بدون کد نویسی می توانید سایت بسازید!
تاریخچه سیستم های مدیریت محتوا
در سال 1995 که کاربران اینترنت 13 میلیون بودند. در 10 سال بعد از آن این رقم به 1 میلیارد رسید، و همین رشد شدید باعث شد مردم متوجه اهمیت اینترنت و صفحات وب شوند.
در آن سال ها، شرکت های طراحی سایت با توجه به نیاز مشتریان نرم افزاری ساختند، که امکان قرار دادن محتوا و مطلب را در صفحه اینترنت داشته باشد، که نام آن را cms گذاشتند.
سی ام اس ها بسیار رشد کردند، در دنیای امروز بیش از 70 درصد سایت های که ساخته می شود، با کمک از آن ها است.
وبلاگ هایی که در آن مطلب قرار می دهید نیز نوعی سی ام اس است.
در این قسمت ما علاوه بر آنکه متوجه شدیم، سیستم مدیریت محتوا چیست، در مورد تاریخچه آن نیز صحبت کردیم اما در ادامه به بررسی عملکرد آن می پردازیم.
نحوه عملکرد سیستم های مدیریت محتوا
سی ام اس ها کارآیی های مختلفی دارند، اما به صورت کلی عملکرد آن ها به شکل زیر است:
- ایجاد محتوا وب سایت
- مدیریت و ویرایش محتوا
- انتشار محتوا
- قرار گرفتن محتوا روی صفحات اینترنت
در ادامه همراه با جزئیات بیشتری موارد گفته شده را بررسی می کنیم.
1.ایجاد محتوا وب سایت
در سیستم های مدیریت محتوا، محیطی بسیار ساده و کاربردی وجود دارد، دقیقا مثل محیط ورد(word) که می توانید متن و تصاویر مورد نظر خود را در آن وارد کنید.
سیستم مدیریت محتوا فقط مربوط به صفحات نوشته یا وبلاگ نیست، شما می توانید صفحات مختلفی را طراحی کنید و مشخص کنید آن صفحه در کجا نمایش داده شود در طراحی با سیستم های مدیریت محتوا آزادی بسیار زیادی دارید.
شما می توانید به راحتی در محیطی مشابه ورد مقاله های مناسب سایت خود را ثبت کنید و چیدمان سایت خود را طراحی کنید، صفحات مختلفی بسازید. همه این مراحل تنها با چند کلیک انجام می شود، موارد ذکر شده اصلی ترین دلیل استفاده از سیستم مدیریت محتوا است. ( راحتی کار کردن )
2.مدیریت و ویرایش محتوا
صحفات و نوشته های ساخته شده، باید در قسمتی دسته بندی شوند، هر سی ام اس یک هسته مرکزی دارد که تمامی صفحات و محتوا ساخته شده در آن دسته بندی می شوند و کمک می کند در هر زمان به آن ها دسترسی داشته باشیم و امکان ویرایش آن ها وجود داشته باشد.
3.انتشار محتوا
پس از نوشتن محتوا و یا طراحی صفحات مختلف می توانید در هر زمان که تمایل داشته باشید تنها با یک کلیک آن را در سایت خود منتشر کنید.
هسته های سیستم های مدیریت محتوا بسیار قدرتمند هستند، هنگامی که شما مطلب جدیدی انتشار می دهید بدون آن که در بقیه صفحات سایت مشکلی به وجود آید. صفحه مورد نظر یا مطلب شما انتشار پیدا می کند.
4.قرار گرفتن محتوا روی صفحات اینترنت
بعد از انجام مراحل بالا و انتشار آن صفحه یا مقاله ساخته می شود، دقت کنید که در هیچکدام از مراحل کدنویسی در کار نبود و تنها با 3 گام ساده می توانید در سایت خود تغییراتی ایجاد کنید.
سیستم های مدیریت محتوا امکان نمایش در تمام مرورگر ها و دستگاه مختلف را دارند، با هرمرورگری که وارد شوید (کروم، فایرفاکس و…) و همچنین هر دستگاهی(کامپیوتر، تبلت، موبایل) سی ام اس ها آن را پشتیبانی می کنند و با توجه به طراحی شما به وب سایت را نمایش می دهد.
مزایا و معایب سیستم مدیریت محتوا
بعد از آشنای کامل و شناخت عملکرد آن نوبت به بررسی مزایا و معایب آن می رسد، در ادامه برخی از مزایا و معایب استفاده از سیستم مدیریت محتوا را توضیح می دهیم.
مزایای استفاده از سیستم مدیریت محتوا:
- هزینه بسیار مقرون به صرفه نسبت به طراحی اختصاصی
- توسعه بسیار سریع و راحت وب سایت
- عدم نیاز به دانش کد نویسی برای طراحی سایت
- در مدت زمان بسیار کوتاهی با کمک از آن می توانید وب سایت خود را طراحی کنید.
- امنیت بسیار بالا
- کدنویسی بسیار عالی در هسته های سیسیتم های مدیریت محتوا.
معایب استفاده از سیستم مدیریت محتوا در طراحی سایت
- ممکن است منابع زیادی از سرور را اشغال کند.
- برای شماره 1 بودن نیازمند شخصی سازی بسیار زیادی است.
- در برخی اوقات نمی تواند همه نیاز شما را فراهم کند.
- سایت های بزرگ مثل دیجی کالا، گوگل و آپارات را نمی توان با سیستم های مدیریت محتوا طراحی کرد.
نتیجه گیری آیا از سیستم مدیریت محتوا استفاده کنیم؟
اگر در شروع راه هستید و می خواهید وب سایت خود را راه اندازی کنید، یا قصد یادگرفتن طراحی سایت را دارید. حتما از سیستم های مدیریت محتوا کمک بگیرید و وبسایت خود را راه اندازی کنید، در هزینه ها و زمان بسیار می تواند کمک می کند.
مزایایی گفته شده تنها 20% درصد از مزایایی سیستم مدیریت محتوا است.
معرفی سیستم های مدیریت محتوا
سیستم های مدیریت محتوای زیادی ساخته شده است، که در این قسمت چند تا از بهترین آن ها را بررسی می کنیم.
- جوملا
- دروپال
- وردپرس
- شاپیفای
- پرستا شاپ
هرکدام از سیستم های مدیریت محتوا گفته شده معایب و مزایای خاص خود را دارند، اما محبوب ترین و بهترین آن سیستم مدیریت محتوا در دنیا وردپرس است، که با آن می توانید هر نوع وبسایتی به راحت ترین شکل ممکن و بالاترین گرافیک طراحی کنید.
در مقاله وردپرس چیست به صورت کامل توضیح داده شده چرا باید سیستم مدیریت محتوای وردپرس را برای طراحی خود انتخاب کنید.
برای پیاده سازی وب سایت با سایر سیستم های مدیریت محتوا به جز وردپرس و جوملا باید به زبان های برنامه نویسی تسلط کافی داشته باشید.
چطور یک سیستم مدیریت محتوا مناسب انتخاب کنیم؟
در ابتدا کار شما باید هدف خود را از داشتن وب سایت مشخص کنید برای مثال:
- وب سایت فروشگاهی محصولات فیزیکی
- وب سایت فروشگاهی محصولات دانلودی
- وب سایت برای ساخت رزومه شخصی
- وب سایت شرکتی
- وب سایت خبری مجله ای و …
بعد از انتخاب نوع وب سایت خود، باید سیستم مدیریت محتوا مناسب آن را با تحقیق فراوان انتخاب کنید.
هرچند که تمامی وب سایت های گفته شده با سیستم مدیریت محتوای وردپرس به راحتی طراحی می شوند.
نتیجه گیری:
ما در این مقاله یاد گرفتیم سیستم مدیریت محتوا چیست و همچنین با کارکرد آن آشنا شدیم و بهترین آن که وردپرس بود را توضیح دادیم، در دوره آموزشی وردپرس سعی می کنیم، این سیستم مدیریت محتوا را آموزش دهیم و با آن پروژه عملی طراحی کنیم حتما در کنار ما باشید.
دیدگاهتان را بنویسید